Technologie en design

Als designer, ontwikkelaar van software, kunstenaar of artiest heeft u vandaag ongekende mogelijkheden om te groeien, uw klanten creatieve en innovatieve oplossingen aan te reiken en uw werken te exploiteren, maar de wereld waarin u actief bent, evolueert aan een recordtempo.

Daarom moet u op elk moment alert blijven. Bent u bijvoorbeeld zeker dat uw werken waarop intellectuele eigendomsrechten rusten voldoende beschermd zijn?

LAWTREE Advocaten adviseert cliënten van bij de creatie van een werk tot de registratie ervan, stelt contracten op en staat cliënten bij in procedures wanneer intellectuele eigendomsrechten met de voeten worden getreden.

Voorts wordt uw onderneming geconfronteerd met de recente ontwikkeling van strenge privacywetgeving. Gaat u op een correcte manier om met de persoonsgegevens die u verwerkt in het kader van uw commerciële activiteiten? LAWTREE Advocaten zorgt ervoor dat u geen privacy-uitschuivers maakt.

Ten slotte krijgt u te maken met de verdere digitalisering van de (bedrijfs)wereld. Uw gegevens worden in de cloud bewaard en uw interne processen worden door allerhande softwareapplicaties vereenvoudigd. Het is belangrijk dat u in dit verband goede contracten aangaat. Ook hierin staan wij u graag bij.

Experten ter zake

Cato Gogne is advocaat bij LAWTREE Advocaten en is actief binnen de departementen Technologie & design en Commercieel recht.

Lotte Geerts is advocaat bij LAWTREE Advocaten en is actief binnen de departementen Technologie & design en Commercieel recht.

Nicolas Wesling is partner bij LAWTREE Advocaten en leidt de departementen Technologie & design en Commercieel recht.

Sanne Van den Abbeele is advocaat bij LAWTREE Advocaten en is actief binnen de departementen Vennootschapsrecht, Commercieel recht en Technologie en design.

Heeft u een vraag of wil u meer informatie over dit vakgebied?